prev -index- next

E-mail dromen

Na een nacht lang e-mailen, en soms besteed ik daar wel een uur of 6 aan en duurt dat tot in de vroege ochtend, wordt ik helemaal een e-mail wezen. Bij het half wakker worden de volgende ochtend wil ik dan direct een e-mail naar mijn partner sturen en realiseer me niet dat ze naast me ligt. Ik ga in mijn dromen en die halfwakkere staat waarin je langzaam wakker wordt alles in termen van e-mail en ftp zitten vertalen. Leuk voor een droom-analist, maar eigenlijk wel een beetje zorgwekkend.
Als je al je communicatie op deze manier gaat afhandelen, dan wordt je een soort e-mail monomaan. Natuurlijk, het werkt erg snel en als je niet te veel let op de spelling (waar vindt ik een makkelijke spellingchecker binnen een mailpakket) kun je ongelooflijk veel post beantwoorden en genereren. Soms staan er wel een boodschap of 50 op mijn in-lijst en dat kost me een paar uur om te lezen en te reageren. Niet kijken naar je mailbox betekent dan ook een onoverzichtelijke stapel mail, waar je eigenlijk niet aan wilt beginnen.
Uit de aard der zaak doe je e-mail 's avonds laat, dan wordt je niet gestoord door de telefoon en laat ik me ook nog wel eens verleiden om te gaan kijken op al die web-sites, die men mij per e-mail aanbeveelt.

Verder doe ik zoveel op het web, ik kijk naar onze eigen steeds groeiende net.info.nl site en check af en toe hoe het met de error-files staat. Nog steeds zoeken tientallen mensen naar de al maanden geleden gewiste eros-pagina's, internetters zijn een hardnekkig volkje als het om blote meiden gaat.
Dat web is de eerste tijd erg leuk, maar ik twijfel steeds meer aan de werkelijke potentie van dit enorme bibliotheek-systeem.

Wanneer je werkelijk wat wilt vinden, zo zocht ik laatst naar achtergrondinfo over US-West (ja www.uswest.com ken ik) en dan draaf je eigenlijk alleen maar in het rond en vind je nauwelijks nuttige gegevens. Het kost tijd en geld, en ik erger me wild aan die zotten, die denken dat een leuke home-page vooral vol moet staan met plaatjes. Met een gestadig teruglopende kwaliteit qua responsetijd en een lachwekkend langzame transmissie van effectief soms maar enkele tientallen bytes per seconde (met een 28k8 modem) moest het gewoon verboden worden om .jpg's of .gif's op je home-pagina te zetten.
Wat dat betreft zal een Internet-dienst over de kabel, naar wordt beloofd, een enorme verbetering zijn. Maar dan moet je natuurlijk niet te ver willen zoeken naar de pagina's, want anders loop je toch weer tegen de netvertragingen buiten het kabelnet op. Wat dat betreft verwacht ik dat kabelexploitanten steeds meer complete sites gaan dupliceren op hun servers, teneinde snelle toegang te kunnen bieden. dat vereist een andere manier van uitgeven, als info-provider ga je dan op multiple-sites staan en update je de zaak een keer per dag of zo.
Voorlopig moet ik nog erg veel wachten bij het internetten en wat dat betreft gaat het emailen in mijn dromen wel sneller. Maar of ik ook werkelijk contact krijg weet ik (nog) niet.


Luc Sala