New Edge Bladen

In deze rubriek recenties van de volgende bladen:

Gnosis
Bassic Groove
Herademing
Spiegeloog
Morphs Outpost
bOING bOING
Grateful times


Gnosis
A Journal of the Western Inner Traditions

In het najaarsnummer van dit Amerikaanse tijdschrift, waarin het thema `The Body'centraal staat, vindt u onder andere de volgende onderwerpen: The how and what of the subtle body, ancient Egyptian teachings about the electric body, interview with Michel Murphy, Kabbalah, Sexuality and the Body. Verder veel recensies en ingezonden brieven. Een blad met meer inhoud dan vorm. Zwart/wit met gekleurde cover, voor fl 17,50 verkrijgbaar bij Egosoft.


Bassic Groove
Modern dance magazine

Anders dan de Engelse titel doet vermoeden gaat het hier om een oerhollands produkt. Een blad voor de jonge, uitgaande mens met het laatste op het gebied van (dans)muziek, mode, muziek en parties. In het zwart-wit maar met een grote kleurenposter in het midden. Achterin een uitgebreide agenda over feesten waar je geweest móet zijn! Inl.: 070-3479363


Herademing
Tijdschrift voor Spiritualiteit en Mystiek

Naast de al jaren op deze markt opererende bladen (Bres, Onkruid, Prana) en de jongere generatie (Spiegelbeeld, Koordanser, Ego2000) is er sinds kort weer een nieuwe tak aan de New Age bladenboom: Herademing. Dat het menens is kun je uit het colofon al opmaken: louter academici waaronder vijf professoren. Het blad is een initiatief van een nieuwe stichting, de Stichting Oecumenische Spiritualiteit. Naast een hoop theorie willen ze in elk nummer (kwartaalblad) ook oefenmateriaal aanbieden Verder een duidelijk Christelijke inslag: een drietal predikanten in de redactie en artikelen over Augustinus, Jacobus en een interview met de secretaris van de Raad van Kerken in het eerste nummer. fl 12,50.


Spiegeloog
Een uitgave van de Faculteit der Psychologie, U.v.A.

Los van een viertal kantjes Faculteitsnieuws in het midden een blad dat zeer goed door niet-studenten te lezen valt. Onderwerpen lopen uiteen van individuele illusies, ervaringen van een psychologe in Japan en behoeftemodellen en gerontechnologie rond de paperclip van Weber. Informeler dan het tijdschrift Psychologie en daar is de prijs (fl 4,50) dan ook naar. Het blad heeft zijn waarde wel bewezen want het is aan zijn 20e jaargang toe.
Inl.: 020-5256758


Morphs Outpost
On the digital frontier

Volgens ingewijden wordt dit hét blad voor de digitale grensverleggers van de jaren '90. Van voor tot achter is deze `krant'gevuld met artikelen, interviews en achtergronden op het gebied van VR, CD's, multimedia en digitale video. Niet voor de beginner en ook niet voor mensen met een matige kennis van het Engels, maar voor alle anderen geldt: houdt ogen en oren open om uit te vinden wanneer dit nieuwe blad in Nederland te verkrijgen is...


bOING bOING
The Brain Mutator for Higher Primates

In Lucifer /Ego2000 is al eerder aandacht besteed aan dit Amerikaanse tijdschrift dat er na lezing inderdaad voor zorgt dat je het gevoel krijgt dat je hersens op zijn kop staan. Is het niet door de enigszins vervreemdende `wilde'lay-out dan is het wel doordat je vaak niet doorhebt of een artikel nou serieus of cynisch/grappig bedoeld is. Op een vrolijk, chaotische manier komen o.a. Cyberpunk, cyberculture, wetenschap en cultuur, in de breedste zin van het woord, aan bod. Voor iedere hacker en cracker een must. Bij Egosoft verkrijgbaar voor fl 12,-.


Grateful times
Bij de titel van dit onregelmatig verschijnende blad moet je natuurlijk meteen aan de popgroep Grateful Dead denken. Hoewel in Amerika een begrip (concerten met tienduizenden mensen en een hele eigen cult) is die in Nederland eigenlijk niet zo heel bekend. Toch gaat het bij Grateful times om een Nederlandse uitgave. In het laatste, extrarealisme-nummer gaat dan ook slechts één van de vele artikelen over deze groep. De rest past inderdaad binnen het door de redactie gecreëerde platform voor uitwisseling van ervaringen van onafhankelijk denkende mensen die een eigen invulling geven aan het bestaan; van straatmuzikanten en VR tot John Barlow.Schrijvers uit binne- en buitenland. Voor fl 4,95 in de winkel.


*Terug naar de Ego 2000 index