prev-index-next Egosoft brainmachines


Brainmachines

 

Wat is een brainmachine?
Een brainmachine is een apparaatje dat d.m.v. licht en geluid de frequentie van de hersengolven beïnvloedt. De gebruiker heeft een bril en een koptelefoon op en lichtsignalen en geluidspulsen nemen hem mee naar verschillende staten van bewustzijn zoals ontspanning, concentratie, meditatie, slaap, etc. De gebruiker kan via voorgeprogrammeerde sessies zelf kiezen naar welke staat hij toe wil.

Hoe werkt het?
De brainmachine genereert met lichtsignalen en geluidspulsen bepaalde frequentiepatronen, die corresponderen met de gekozen staat van bewustzijn. Deze patronen worden door de hersenen opgevangen en via de FFR (frequency following response) gaan de hersenen meevibreren op deze frequentie en wordt de gebruiker meegenomen naar een staat van bewustzijn die zich zowel op mentaal als fysiek niveau zal gaan manifesteren.

Waarvoor kun je het gebruiken?

Hoe kies je een brainmachine?
Wanneer je een brainmachine wil aanschaffen, zijn er een aantal zaken waar je bij stil moet staan:
 Ons assortiment brainmachines en meetapparatuur

Egosoft levert een brede keus aan brainmachines, naast de hieronder genoemde merken en modellen proberen we steeds de nieuwste modellen in huis te hebben. Op alle machines kan een externe geluidsbron (MC/CD) aangesloten worden via een bijgeleverd kabeltje. Zoals bij alle brainmachines kan men daarbij namelijk heel goed suggestieve tapes of rustgevende muziek gebruiken. Men kan via een adapter gemakkelijk een tweede koptelefoon aansluiten.
(Alle machines komen met bril, koptelefoon, handleiding en 1 jaar garantie. Prijzen zijn incl. BTW.)


Niet iedereen is gevoelig voor licht/geluid stimulatie. Er is ook een methodiek voor elektrische stimulatie Cranial Electrical Stimulation.


Meer informatie

The Rediscovery of Light & Sound Stimulation (David Siever) 23 €
David Siever, eigenaar van Comptronics en ontwikkelaar van de David Paradise brainmachines, geeft in zijn boek een overzicht van de geschiedenis van licht- en geluidsstimulatie en voor het eerst worden de verschillende methoden van gebruik naast elkaar gezet. Er wordt beschreven waarom het ene programma effectiever is dan het andere. Het opwekken van piekervaringen en stressbeheersing komen eveneens aan de orde.

Brain States (Tom Kenyon 23 €
Dit boek, waarin diverse methoden om andere bewustzijnsniveaus te bereiken worden beschreven, is een samenvoeging van elementen uit de reguliere wetenschap en kennis van innerlijke werelden.

Mega Brain(revised edition)    16 €
van Michael Hutchison: Vol met achtergrondinformatie over hoe deze nieuwe wetenschap tot stand kwam. Van de ontdekking van de thetagolven tot de toepassing van brainmachines in de bestrijding van verslavingen.

Mega Brain Power (NOT AVAILABLE)
van Michael Hutchison: Het vervolg op Mega Brain geeft een vernieuwd overzicht van verkrijgbare mind machines, elektro­stimulatie (CES) en smart drugs. Een must voor iedereen die een brainmachine bezit, want dit boek staat bol van oefeningen en tips voor de serieuze gebruiker.

Nieuw! Sonic Alchemy (Joshua Leeds) 23 €
Een uitstekende introductie over de invloed van geluid en de verschillende therapeutische systemen gebaseerd daarop.  Joshua Leeds brengt ter discussie Van baarmoedergeluiden tot muziek voor stervenden en maakt bijzonder interessante interviews met top practicioners over neurosonische technologieën, bio-tuning, geluids/lichaamswerk, de kracht van trommelen en nog veel meer! Een aanrader

Nieuw! Learning outside the lines (J.Mooney&D.Cole) € 17,50
Twee studenten met leer en concentratie problemen en ADHD geven de sleutels tot academisch succes en opvoeding revolutie! Een aanrader.

Clinical Guide to Light and Sound (Thomas Budzynski) 12 €
Een klinische gids, bedoeld voor psychotherapeuten. Onderzoek naar licht- en geluidsstimulatie en een uitgebreide bibliografie.

The Holotropic Mind (Stanislav Grof) 20 €
Ongewone `map of the mind' vanaf het ego tot het collectief onbewuste, aan de hand van het psychedelische onderzoek. Het belicht de verschillende lagen van de geest en hoe die invloed doorwerkt in ons alledaagse leven.


prev-index-next Egosoft-brainmachines
  01-12-04