New Age Muziek reviews

In deze rubriek de volgende reviews:

Inner Harvest - Pushkar
Anomera - Lawrence Carls/Volker Zöbelin
Reise zu den Sternen - Neuber
Celebration - Deuter
Albatros - Lawrence Carls en Volker Zöbelin
Hidden Water/Sacred sound - Sophia
Visionen - Lawrence Carls/Volker Zöbelin
Edge of the Sky - Cavid Michael & friends
Song of the Jaquar - Ani Williams
Tanzers Traum - Nachtflug
Children of the Sun - Ani Williams
Overtone Chanting Meditations - Jill Purce
Spirit Rising - David Michael & Randy Mead
Terra Incognita - Muziek uit de wereld van Osho


Inner Harvest - Pushkar
klassiek gitaar, pan- en bamboefluit, synthesizer, natuurgeluiden.

Op het zeer rustige, weldadige geluid van b.v. de bamboefluit en de klassieke gitaar, kost het weinig moeite weg te zakken en je mee te laten drijven. In deze muziek voel je de krachtige intensiteit waarmee ze gemaakt is en ervaar je de bedoeling ervan, nl. je te ontspannen en tot jezelf te komen.


Anomera - Lawrence Carls/Volker Zöbelin
gitaar, piano, synthesizer, slagwerk, fluit.

Door het gebruik van slagwerk bijzonder ritmische muziek, die in eerste instantie niet "New Age -achtig" aandoet, maar door de bijzondere manier waarop de fluit en de klassieke gitaar bespeeld worden, toch geheel afwijkend van wat men gewoon "popmuziek" noemt.


Reise zu den Sternen - Neuber
Synthesizer

Typische synthesizermuziek, waarbij veel herhalingen zijn gebruikt met een mantrisch karakter. Door deze herhalingen hoor je de muziek op een gegeven moment niet meer bewust, maar het is duidelijk aanwezig en heeft een onbewust ontspannende werking. Heel prettig op tijdens het werk te gebruiken.


Celebration - Deuter
Lichte, frisse synthesizer muziek.

Heldere, "druppelende" geluiden. Er is een vocaal gedeelte dat bijzonder boeit door de verhalende, duidelijke wijze waarop gezongen wordt. Zeer aan te bevelen.


Albatros - Lawrence Carls en Volker Zöbelin

Meditatieve muziek. Het duo Carls en Zöbelin hebben samen horen sporen verdiend met het maken van schitterende New Age Muziek. Op deze tape zijn ze erin geslaagd wonderen te verrichten met de synthesizer. Het lijkt of een licht en helder mysterieus oosters snaarinstrument en een prachtige warme fluit gebruikt zijn om kabbelende, sprankelende muziek te maken, die een meditatieve uitwerking heeft.


Hidden Water/Sacred sound - Sophia
keyboard en viool

Prachtige arrangementen en perfecte percussie op deze CD, waarbij de warme stem van Sophia je doet belanden in Oosterse/Turkse sferen. Je voelt warmte en "omarming" in de stem van deze bijzondere zangeres. Vooral door de koptelefoon beluisterd, drijf je weg naar een ander bewustzijnsniveau.


Visionen - Lawrence Carls/Volker Zöbelin
Gitaar, piano, synthesizer, slagwerk en fluit

"Easy listening", jazz-achtige muziek, waarbij de piano opleiding van beide heren zich duidelijk manifesteert. Wat opvalt en een bijzonder effect geeft zijn de bijna konstant op de achtergrond aanwezige synthesizer-stemmen, zodat het lijkt of prachtige mannen- en vrouwenstemmen deze prachtige muziek ondersteunen.


Edge of the Sky - Cavid Michael & friends
Een grote hoeveelheid instrumenten, w.o. guitar, harp, bouzouki, fluit, percussie, hobo, altsax etc.

Snaar- en blaasinstrumenten, gecombineerd met percussie zorgen voor een levendig stuk muziek. David Michael heeft tien getalenteerde musici samengebracht, die ieder een unieke bijdrage leveren. De muziek is een frisse nieuwe mengeling van stijlen uit de gehele wereld. Door deze gecomponeerde en geïmproviseerde stijlen te combineren ontstond een soort muziek die lijkt op volksmuziek, die verhalen uit de gehele wereld vertelt.


Song of the Jaquar - Ani Williams
Harp en lyrische stemmen begeleid door fluit en percussie

Geïnspireerd door Keltische invloeden en die van de Azteken en Egyptenaren zingt Ani Williams helder en duidelijk teksten die ons de binding met Moeder Aarde willen overbrengen.


Tanzers Traum - Nachtflug
Klankkogels, percussie, fluit, gemalan, klankschalen, 12-snarige guitar.

Door middel van een groot aantal instrumenten is een muziekspel ontstaan. Beginnend met de "aankomst der Engelen", waarbij de klokken en klankschalen je meevoeren naar andere sferen, en dan verder gebruik makend van de warm klinkende blaasinstrumenten, waarbij de klankinstrumenten op de achtergrond mee blijven doen. Zorgt voor een licht en meditatief gevoel bij de luisteraar die zich hieraan over kan geven.


Children of the Sun - Ani Williams
Harp, Pre-Colombiaanse fluit, primitieve percussie, guitar en stemmen.

Verhalende muziek, doet een beetje denken aan Krontjong uit Indonesie. De stem lijkt op die van een zeer betrokken moeder en er gaat een troostende werking van uit.


Overtone Chanting Meditations - Jill Purce

Jill Purce laat alle kleuren van de stem horen door het boventoon zingen te beoefenen zoals het gedaan werd bij de vroege Shamanen. De cassette begint met een 10 minuten durend radio interview over de helende effecten van het chanten, gevolgd door het bijzondere boventoon zingen, zowel solo als door een Mongoolse groep. Deze krachtige meditatie tape helpt helen en diep ontspannen.


Spirit Rising - David Michael & Randy Mead
Keltische harp, fluit, citar, guitar, hobo

Voor harpliefhebbers! Dat de harp een veelzijdig instrument is, is bekend (ze wordt zelfs in de popmuziek gebruikt). Op deze tape komt dit prachtige instrument heel goed tot zijn recht. Met welk ander instrument ook gecombineerd, de harp hoor je met haar specifieke, warme klank. Lyrische en melodieuze muziek.


Terra Incognita - Muziek uit de wereld van Osho
Percussie, steeldrum, Afrikaanse harp, guitar.

Een citaat uit een gedicht van Osho:"vind in ieder ogenblik, in elke situatie een mogelijkheid om te feesten". Deze muziek help daarbij. Indiase muziek en prachtige stemmen


* Terug naar de Ego 2000 index